Skolutveckling

Skolutveckling

På skolan i världen

Här beskriver vi de olika skolutvecklingsprojekt som Sandgärdskolan deltar i.

GIGS - dag 1

GiGSPosted by Per Selin 2016-11-10 18:56:00
Det var intressant att möta de andra deltagande organisationerna för första gången. Det blir givetvis mycket praktiska frågor en första dag, men det finns även chans att utbyta allmänna erfarenheter. Det var tydligen ett bekymmer i England att lärare tjänar för lite och att det är svårt att anställa nya. Hmm har jag hört om detta någon annanstans.

Det blev genast mycket diskussioner kring innehållet och här kan man se den svenska delegationen när vi försöker argumentera för vilken/vilka STEM-utmaningar vi vill arbeta med.
Det är en gammal sanning att världen är liten och ett exempel på hur liten den är fick jag se när jag tyckte mig känna igen någon på ett kort. Vid något tillfälle har universitetet i Hull haft utbyte med Hong Kong och då träffat bland annat Ming Fai Pang, som är en av de ledande variationsteoretiska forskarna och därmed någon jag haft en del att göra med i samband med min forskarutbildning.
Vi fick en fin rundtur på universitetet som avslutning och såg bland annat det nybyggda biblioteket med väldigt generösa studentutrymmen.  • Comments(1)//skolutveckling.sandgardskolan.se/#post25