Skolutveckling

Skolutveckling

På skolan i världen

Här beskriver vi de olika skolutvecklingsprojekt som Sandgärdskolan deltar i.

GIGS - off the record

Idéer och infallPosted by Per Selin 2016-11-12 21:15:35
Det är mycket att göra och ett späckat schema när man åker iväg. Naturligtvis skall tiden utnyttjas, det vore lite tidsslöseri att åka iväg flera timmar med flyg och sedan ha en massa tid att slå ihjäl. Men samtidigt vill man inte bara se ett mötesrum och ett hotellrum när man är borta.

Jag nämnde för några dagar sedan att Hull är England på riktigt. Den känslan var verkligen påtaglig. Nedan ses några foton som visar på de urtypiska engelska husen som hittades. Man hade inte blivit förvånad om kommissarie Morse eller Barnaby dykt upp. Eller för den delen om Paul Weller eller Morrissey hade dykt upp och sjungit en snutt.
Egentligen skall det som händer efter arbetsdagarnas slut vara konfidentiellt. Men vissa saker är för bra för att inte dela med sig av. Jag tänker då inte på besöket på puben Ye Olde White Harte där det planerades för två sammansvärjningar för att ta död på kungen under 16- och 1700-talet (bägge misslyckades). Jag tänker inte heller på fredagens besök på pub för att se England-Skottland. Det som måste skrivas hem om är besöket på den legendariska rockklubben The Adelphi. Band som Oasis. Pulp, Manic Street Preachers och Radiohead har spelat här och i onsdags spelade The Wave Pictures och Nervous Twitch. Nej, det är inga band som dominerar listorna. The Adelphi visade sig ligga i bottenvåningen av ett till synes helt vanligt bostadshus (tvåvåningshus som i princip alla andra i Hull). Man gick in genom en anonym bakdörr som mycket väl skulle kunna lett till soprummet. Man kom in i vad som mycket väl skulle kunna vara soprumskorridoren. Ett besök på toaletten visade att det mycket riktigt var soptunnor bakom nästa dörr. Om man dock valde att gå in genom dörren märkt "concert room" öppnade sig en port till mitt 90-tal. Det såg ut som en blandning av Kårhuskällaren, Magasinet och Kompaniet. Banden visade sig vara briljanta. Nervous Twitch lät som en helig blandning av Ramones, Shangri-Las och Blondie. De hade dessutom den fantastiska smaken att spela en cover på Jesus and Mary Chains "Head On".
Huvudbandet The Wave Pictures var nog egentligen lite duktigare och mer rutinerade, men det spelar som alla vet ingen som helst roll. Bra var de. Lät som Jonathan Richman.

  • Comments(0)//skolutveckling.sandgardskolan.se/#post27