Skolutveckling

Skolutveckling

På skolan i världen

Här beskriver vi de olika skolutvecklingsprojekt som Sandgärdskolan deltar i.

Att göra tillsammans

LärandePosted by Per Selin 2016-01-21 21:33:38

Det blir av naturliga anledningar mycket på BETT som handlar om teknik. Programmering och diverse plattformslösningar erbjuds i många utställarmontrar. Räddningen för mig är att många sessioner diskuterar lärande av olika slag. Det kanske inte riktigt är tänkt att det skall handla om lärande, men för mig gör det i alla fall det.


Ett exempel: Team-based learning presenteras och det arrangeras en work-shop. Idén är att man först svarar enskilt och därefter efter att man svarar som grupp. Sedan innehöll modellen även en del tveksamheter där eleverna skulle kontrollera varandra genom att alla blev bestraffade om någon inte var där, men idén om att utveckla sitt lärande i samtal med andra och därigenom få syn på sitt eget lärande genom att kontrastera det med andras är god. Denna session följdes upp med en om att utveckla undervisning genom att blanda in blended learning och flippad dito. Metoderna i sig hjälper ingen, men det leder till att ett nytt lärande erbjuds, tror jag.


Imorgon blir det nya presentationer. Då blir det sannolikt nya silverkulor som skall revolutionera, men tittar man lite bortom dem finner man resonemang om lärande som räcker bortom tech-trenderna.  • Comments(0)//skolutveckling.sandgardskolan.se/#post4