Sett mässan

FöreläsningarPosted by Monica Lillhage Kvist 2016-04-27 07:29:44

Tankar från Settmässan

Är för första gången på SETT mässan och har nu lyckats samla mina tankar, tankar efter en helt otrolig första dag. Fullmatad med givande och inspirerande föreläsningar och idéer funderar jag över vad jag tar med mig och hur jag har tolkat de föreläsningar som jag har varit på, svårt att välja.

Tar med mig tankar och funderingar som kanske egentligen inte är så nya utan rätt så självklara men som man kan behöva påminnas om emellanåt. Tankar som att vi aldrig är så tydliga när vi undervisar som vi tror. Att vi alla har varit elever en gång i tiden. Att vi inte kan kunna allt men att vi kan dela med oss av vår kunskap inom det område som vi är duktiga på. Att vi ska vara stolta över vår profession, fördelarna med att använda 3D i undervisningen och att kunskapen framförallt uppstår när man stöter och blöter den. Jag inser också att jag jobbar på en skola där vi redan undervisar och håller på med en hel del av det som föreläsarna framför vilket givetvis känns väldigt roligt.

Ser fram emot ännu en spännande givande dag

Posted by Per Selin 2016-04-27 08:48:14

Stolta över vår profession skall vi definitivt vara och vi skall, precis som du gör i ditt inlägg, fokusera på elevernas lärande. Det är lätt hänt på en mässa som SETT att man går vilse bland teknikpryttlar och glömmer bort sitt ursprungsuppdrag, kunskapandet.

Hoppas du får fler intressanta tankar om lärande och kunskap idag.