Inspiration

FöreläsningarPosted by Monica Lillhage Kvist 2016-04-28 17:08:28

På väg hem från 3 inspirerande SETT - dagar

Fullproppad med inspiration, trött och nöjd när jag precis har satt mig på tåget hem så inser jag att det är nu jobbet börjar. Jag slås återigen som så ofta förr över att man aldrig får stagnera och nöja sig med situationen som den är. Även om vi redan gör mycket av det som har sagt så kan vi alltid göra lite till. Det handlar om utveckling, utveckling för elever såväl som för pedagoger. Vi blir aldrig fullärda och ett sätt att utvecklas vidare är att fokusera mer på att utveckla kunskap tillsammans med eleverna.

Funderar vidare över hur jag kan sammanfatta alla föreläsningar och allt jag har varit med om. Det ordet som framförallt kommer upp är inspiration och påminnelse. Påminnelser som t.ex. att alla elever ska uppleva ett klassrum oavsett behov och vikten av att bygga relationer och att aldrig sänka vår förväntningar på eleverna. Sådant som vi redan arbetar med på vår skola men som vi säkert mår bra av att blir påminda om emellanåt för att inte stagnera och för att få en - ja, just det ja, inlevelse. Det i sin tur beror säkert på alla inspirerande och kompetenta kollegor på skolan.

Flera föreläsare har också talat om kollegialt lärande och vilka fantastiska vinster det ger och det tror jag också. Det finns massor med vinster med det och jag skulle önska mig mer kollegialt utbyte framöver. Jag funderar vidare över vilka hinder som skulle kunna finnas omkring det och tankarna som då slår mig är att det kan vara svårt att få alla att dela med sig av sina tankar och brist på tid. Jag är dock övertygad om att om vi får till det i ännu högre grad än idag så når vi tillsammans ännu längre.

Sist men inte minst så har det också varit oerhört roligt att lära känna alla dessa härliga kollegor som jag har haft förmånen att få tillbringa tre dagar tillsammans med

Posted by Monica Lillhage Kvist 2016-05-03 21:02:46

Ja det är en risk. En annan är att få tiden att räcka till för att leta och ta till sig forskningen som eventuellt finns. Kanske något som vi generellt borde arbete mer på och prioritera.

Posted by Per Selin 2016-04-29 21:53:15

Håller med dig om kollegialt samarbete. För mig är det viktigaste att man kollegialt analyserar sim verksamhet för att därifrån formulera de frågor man vill ha svar på. Dessa frågor bör man sedan se om någon annan har undersökt och vad de i så fall har kommit fram till. Ett problem med kollegialt lärande är att det ibland både ställs och besvaras frågor av samma kollegium. Blir lite rundgång.