London 0 Hull 4

Idéer och infallPosted by Per Selin 2016-11-10 00:52:52
Då var vi iväg igen.
London är en fantastisk stad. Men. När vi kommer till Hull upptäcker vi att:
1. Det finns gratis wifi på hotellet.
2. Allting är typ 50 procent billigare.
3. Det som man kunde ana som typiskt brittiskt i London är helt och hållet for real i Hull. Mer på riktigt än så här blir det inte.
4. Hotellrummet är tillräckligt stort för att ställa ner väskan.

Sammantaget blir det:Vi han också prata lite projekt med kollegorna från Högskolan i Borås där vi mest avhandlade den inledande attitydundersökningen som eleverna skall göra innan arbetet inleds.

Det finns en del bekymmer med översättning och intressant nog var starten på diskussionen att vi började gräva i frågor om hur man översätter "science" (NO eller naturvetenskap), "career" och andra till synes enkla begrepp.

Jag hann ha mina lektioner på morgonen innan vi stack till Landvetter (tack för skjutsen Kimmo) och det var påfallande många elever som var seriöst ledsna, bedrövade och rädda efter nattens val i USA. I andra sammanhang har jag citerat Billy Bragg när han på baksidan till The Internationale skriver "please consider, when you are voting for a president remember that you are voting for us all. Be more careful this time". Eftersom jag befinner mig i Hull nu passar det alldeles utmärkt att låta Housemartins avsluta dagens inlägg:

Clambering men in big bad boots
Dug up my den, dug up my roots.
Treated us like plasticine town
They build us up and knocked us down.

From Meccano to Legoland,
Here they come with a brick in their hand,
Men with heads filled up with sand,
It's build.