Skolutveckling

Skolutveckling

På skolan i världen

Här beskriver vi de olika skolutvecklingsprojekt som Sandgärdskolan deltar i.

STEM

S.T.E.MPosted by Johan Larsson 2016-01-21 16:32:04
BETT Torsdag.

Egentligen kan dagen summeras med en enkel mening: Total information overload! Känslan av att bli fullständigt överväldigad av mängden utställare och föreläsningar. Efter att ha blivit väl omhändertagna på tuben så att vi lätt hittade rätt så inleddes dagen men en föreläsning om hur skolorna kan öka intresset hos flickor för STEM vilket står för Science Technology Engineering and Mathematics. En intressant föreläsning som egentligen utmynnade i att bemöta alla ellever på ett könsneutralt sätt och uppmana flickor att ge STEM en chans.

Min andra föreläsning, To beacon or not to beacon handlade om att göra skolan interaktiv. Detta kan genomföras med små elektroniska sensorer som skickar information via bluetooth. Man kan hämta hem appar för olika ändamål och lätt programrea innehållet i sensorerna till det man vill ha. Föreläsarens @chrispenny favorittapp för detta hette locly. Föreläsaren utlovade en bluetooth beacon till den i publiken som kunde komma på ett innovativt sätt att använda den som han inte redan nämt. Jag föreslog att man kunde använda den ihop med synskadade, jag vann och fick en hel låda dvs 2st. grymt häftigt. Funkar med nästan alla typer av enheter.


En tredjedel av ytan på mässan har jag gått igenom, MYCKET handlar om NO, Teknik och MATTE. Men störst är nog programmering. Alla elever i årskurs 7 och alla lärare i England kommer att få ett litet kretskort som heter microbit, detta är ett programmerbart kretskort som kan både ta emot och skicka signaler. ASHÄFTIGT, och kommer det bli tillgängligt i Sverige så vill jag ha. Microsoft och BBC är sponsorerna bakom denna satsning i England.

En av föreläsningarna handlade om hur man kan lära ut STEM via plattor. Jag är lite tveksam till denna föreläsning då de använde sig av datorer för att visa istället för t.ex iPads. Vissa av programmen fungerade dessutom inte på iPads bara på datorer.

Ett häftigt fysiksimuleringsprogram hittar ni på http://scuzzstuff.org/oe_cake/ fler länkar kommer senare.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.